Begeleiding van de zwangerschap

 

Prenataal onderzoek

Je hebt een zwangerschapstest test gedaan en hij is positief! Proficiat alvast! Maar hoe loopt het nu verder, waar kan je terecht voor de opvolging van je zwangerschap? Ben je zwanger in Leuven, zwanger in Tienen, zwanger in Aarschot... Neem dan gerust contact op met één van onze vroedvrouwen.

 

Je kunt er voor kiezen om je zwangerschap te laten begeleiden door onze vroedvrouwen of je gaat afwisselend bij je vroedvrouw en een gynaecoloog.

Als je kiest voor een bevalling, begeleid door onze vroedvrouwen, kom je uiteraard bij ons op raadpleging. Het is immers belangrijk voor ons te weten hoe je zwangerschap evolueert, hoe jij en de baby het stellen, in aanloop naar de geboorte. Maar ook als je kiest voor een ziekenhuisbevalling onder begeleiding van een gynaecoloog, , kun je bij ons terecht voor de tussentijdse controles. Vroedvrouw en gynaecoloog werken immers complementair, zo wordt voor jou de beste begeleiding verzekerd.

Bij Bolle Buik wordt je afwisselend opgevolgd door 2 vroedvrouwen. Je ziet hen allebei ongeveer even vaak in de zwangerschap. Voor de echografieën verwijzen we je door naar de gynaecoloog.

 

Handgrepen

Tijdens de raadpleging staan we voor je klaar, met liefde voor ons vak. Als vroedvrouw zijn we medisch opgeleid om de normale zwangerschap, de zogenaamde laag-risico zwangerschap, op te volgen.

  • we volgen jouw lichamelijke veranderingen
  • we evalueren de groei en het welzijn van je baby
  • we sporen abnormale tekens of complicaties vroegtijdig op en verwijzen je eventueel door naar een gynaecoloog. 
  • Verder begeleiden we jullie bij de emotionele omwenteling die jullie samen doormaken en bereiden we jullie voor op de bevalling en het ouderschap.
  • Je krijgt de tijd om al je grote en kleine vragen te stellen

Tijdens de eerste raadpleging maken we een zwangerschapsdossier op dat door beide vroedvrouwen ingevuld wordt en door ons onderling wordt doorgegeven bij elke raadpleging.

Het moederboekje wordt ook ingevuld en breng je bij elke afspraak mee. Zo blijft elke zorgverlener volledig op de hoogte van de evolutie van jou en van jullie kindje.

Wil je meer lezen over het praktische verloop van de raadpleging, klik hier.

Alle raadplegingen worden 100% terugbetaald door de mutualiteit.

Om een een afspraak te maken met een van onze vroedvrouwen, bel ons algemeen nummer 0488/266 987 of vul het online formulier in.

Joomla Templates by Joomla51.com