Onze vroedvrouwen

Alexandra

AlexandraIk ben Alexandra. Samen met Hans zijn we gelukkige ouders van vijf kinderen.

Moeder en vroedvrouw, daarnaast ook gepassioneerd door paarden, het buitenleven en de natuur.

Sinds 1999 ben ik aan het werk binnen het team van Bolle Buik waar ik me  toeleg op het begeleiden van zwangerschappen in de regio Boutersem/ Tienen, regelmatig assisteer bij een thuisbevalling en de medische- en borstvoedings opvolging doe tijdens de kraamperiode.

In 2003 volgde ik de opleiding tot lactatiekundige. Het begeleiden van borstvoeding in fijne en soms moeilijke omstandigheden blijft een uitdaging.

Mijn werk fascineert me in al zijn facetten; het is een authentiek beroep dat meer dan ooit een schakelfunctie kan spelen in het grote web bij de zorg van geboorte tot ouderschap.

 

 

Ann

AnnHallo, Ik ben vroedvrouw Ann, samen met Alexandra één van de twee ‘achterwachten’ van Bolle Buik. De betere term is ‘assisterende vroedvrouw bij tuisbevallingen’.

Achterwachten komen op een wel erg bijzonder moment bij jullie thuis binnengeslopen: als jullie kindje er bijna is. Dan krijg ik een telefoontje van Johanne of Patty, spring ik in de wagen, vindt mijn GPS jullie huis en glip ik door de deur die meestal al op een kier gezet werd.

Vanaf dan is het een beetje improviseren. De kennismaking is even niet zo belangrijk. Zeker de dames hebben hiervoor geen tijd. Ze zijn gefocust op de prestatie die hun lichaam aan het leveren is. De laatste loodjes, arbeid en/of persen…Het omgaan met de intense weeën vergt al hun concentratie. De heren zijn vaak al even intens aan het mee-leven, maar iets minder onder hormonale schommelingen en iets sterker bewust van mijn entrée. Wanneer ik in deze intieme sfeer stap kan het zijn dat ik even groet, mijn naam zeg of alleen maar mijn hand op een schouder laat voelen zodat jullie weten dat er extra steun in huis is. Het kan ook zijn dat ik alleen even naar Johanne of Patty knipoog om me dan in een donker hoekje terug te trekken in een poging om geen zuchtje toe te voegen aan de sfeer in de kamer. Zij weten dat ze me mogen inzetten, en jullie mogen dat ook. En ik observeer en denk na wat ik kan bijdragen om deze geboorte te ondersteunen. Mijn takenpakket is gevarieerd. Ik reik materiaal aan, haal te drinken voor wie wil, check de temperatuur in het bad, observeer de lichaamshouding van de moeder, ik luister naar harttonen, help de medische situatie interpreteren, ik kan aanmoedigen, feedback geven, masseren, geruststellen, foto’s maken, de kat buitenzetten, de baby helpen opvangen…of niets doen. Mocht ik weldra bij jullie toekomen, geef maar aan wat goed is voor jullie, laat me weten wat jullie nodig hebben, laat me weten wanneer ik stoor. Ik wens jullie een aller beste bevalling.

In Brussel en omgeving begeleid ik vooral jonge gezinnen aan huis na ziekenhuisverblijf, of geef ik individuele informatie tijdens de zwangerschap, ook aan huis.

Nina Benedicte

BeneMijn naam is Nina Benedicte. Ik werk al samen met Bolle Buik sinds de oprichting in 1993. Mijn specialisatie binnen Bolle Buik is al wat draait rond bewustwording en psycho-emotionele begeleiding: koppels voorbereiden op de geboorte en ouderschap (individueel of in groep), mensen begeleiden die het even moeilijk hebben, boeken schrijven rond bewuste geboorte.

Interactief en holistisch lesgeven doe ik dolgraag. Om dit door te geven heb ik de opleiding  'Perinatale Sensibilisatie' opgesteld voor vroedvrouwen.

Hugo en ik zijn de ouders van zes prachtige kinderen. We wonen in de schilderachtige Dijle streek in een heel oud huis. Dit huis herbergt de Bed and Breakfast 'Huis van Rooi' voor ieder die een gezellige plek zoekt voor korte of langere termijn.

Na 10 jaar intensieve persoonlijke ontwikkeling en bijscholingen bij Woman Within, Lazuli Coaching en Evolutiepsychologie, richtte ik in 2012 mijn begeleidingspraktijk Dia Damo op. Mijn missie draait rond vrouwelijke kracht en mensen opnieuw in contact brengen met hun voelwereld.

Ik voel mij vroedvrouw in de ruime zin van het woord...

 

Johanne

JohanneIk ben  Johanne

Ik ben de trotse nieuwe collega in het team.

Mijn moeder en zus zijn ook vroedvrouwen en zij hebben  bij mij het enthousiasme gewekt om vroedvrouw te worden. De intieme en mooie momenten van een zwangerschap en geboorte van een nieuw leven  mee te mogen maken met een gezin en hen hierin  bij te staan ontroert mij.

Al vanaf het begin was het mijn droom om als vroedvrouw los van het ziekenhuis te kunnen werken en zo koppels te begeleiden in zwangerschap, arbeid, bevalling en post partum op een manier en plaats die ze zelf willen.

Naast mijn werk als vroedvrouw studeer ik acupunctuur bij, reis ik graag en doe ik luchtacrobatie.

 

Patty

Patty

Ik ben Patty. Samen met Johanne begeleid ik de zwangerschappen, arbeiden, bevallingen en de nazorgen.

Als 5-jarige vertelde ik al dat ik vroedvrouw wilde worden. Dat ik deze droom dagelijks waar kan maken is zeker mede te danken aan de steun van mijn vier jongens en mijn levenspartner Louis.


Getuige mogen zijn van de oerkracht van vrouwen, het wonder van de geboorte en het mogen delen in de vreugde van kersverse ouders maken dit beroep tot het mooiste ter wereld.

 

 

Joomla Templates by Joomla51.com