Our midwifes

Alexandra

AlexandraIk ben Alexandra, gehuwd met Hans en moeder van Helene, Pieter, Corneel, Andreas en Diederik. Moeder en vroedvrouw, daarnaast ook gepassioneerd door paarden, het buitenleven en de natuur.

Sinds 1999 ben ik aan het werk binnen het team van Bolle Buik waar ik me op dit moment toeleg op het begeleiden van zwangerschappen in de regio Boutersem/ Tienen, regelmatig assisteer bij een thuisbevalling samen met Barbara of Patty en de kraamperiode opvolg.

Daarnaast begeleid ik koppels tijdens de prenatale cursus die in Leuven doorgaat.

Binnen de vzw Bolle Buik ben ik voorzitter sinds 2011.

In 2003 volgde ik de opleiding tot lactatiekundige samen met Barbara.

Naast mijn werk als zelfstandige vroedvrouw ben ik ook praktijklector binnen de opleiding voor Vroedvrouwen te Leuven.

Mijn werk fascineert me in al zijn facetten; ik vind zowel de begeleiding van zwangerschappen en bevallen moeders en baby’s, alsook de begeleiding van studenten ‘vroedvrouw’ een fantastische ervaring.

Ann

AnnHallo, Ik ben vroedvrouw Ann, samen met Alexandra één van de twee ‘achterwachten’ van Bolle Buik. De betere term is ‘assisterende vroedvrouw bij tuisbevallingen’.

Achterwachten komen op een wel erg bijzonder moment bij jullie thuis binnengeslopen: als jullie kindje er bijna is. Dan krijg ik een telefoontje van Barbara of Patty, spring ik in de wagen, vindt mijn GPS jullie huis en glip ik door de deur die meestal al op een kier gezet werd.

Vanaf dan is het een beetje improviseren. De kennismaking is even niet zo belangrijk. Zeker de dames hebben hiervoor geen tijd. Ze zijn gefocust op de prestatie die hun lichaam aan het leveren is. De laatste loodjes, arbeid en/of persen…Het omgaan met de intense weeën vergt al hun concentratie. De heren zijn vaak al even intens aan het mee-leven, maar iets minder onder hormonale schommelingen en iets sterker bewust van mijn entrée. Wanneer ik in deze intieme sfeer stap kan het zijn dat ik even groet, mijn naam zeg of alleen maar mijn hand op een schouder laat voelen zodat jullie weten dat er extra steun in huis is. Het kan ook zijn dat ik alleen even naar Barbara of Patty knipoog om me dan in een donker hoekje terug te trekken in een poging om geen zuchtje toe te voegen aan de sfeer in de kamer. Zij weten dat ze me mogen inzetten, en jullie mogen dat ook. En ik observeer en denk na wat ik kan bijdragen om deze geboorte te ondersteunen. Mijn takenpakket is gevarieerd. Ik reik materiaal aan, haal te drinken voor wie wil, check de temperatuur in het bad, observeer de lichaamshouding van de moeder, ik luister naar harttonen, help de medische situatie interpreteren, ik kan aanmoedigen, feedback geven, masseren, geruststellen, foto’s maken, de kat buitenzetten, de baby helpen opvangen…of niets doen. Mocht ik weldra bij jullie toekomen, geef maar aan wat goed is voor jullie, laat me weten wat jullie nodig hebben, laat me weten wanneer ik stoor. Ik wens jullie een aller beste bevalling.

In Brussel en omgeving begeleid ik vooral jonge gezinnen aan huis na ziekenhuisverblijf, of geef ik individuele informatie tijdens de zwangerschap, ook aan huis.

Benedicte

BeneBenedicte is de naam die ik kreeg. Hugo en ik zijn de ouders van zes kinderen. We wonen in de schilderachtige Dijle streek in een heel oud huis. Mijn specialisatie binnen Bolle Buik is alles wat draait rond bewustwording en psycho-emotionele begeleiding: koppels voorbereiden op de geboorte en ouderschap, individuele begeleidingsgesprekken, boeken schrijven om mensen bewuster te laten stilstaan bij zwangerschap, geboorte en het leven met een baby.

Interactief lesgeven doe ik dolgraag. De laatste tijd begeleid ik steeds meer mensen individueel. Ik werk al samen met Bolle Buik sinds de oprichting in 1993.

Thuis hebben we een Bed and Breakfast 'Huis van Rooi' voor alle moeders die graag op rust komen of voor ieder die er eens tussenuit wil.

Voor de Vlaamse Organisatie voor Vroedvrouwen geef ik de eerste module van hun opleiding 'Fysiologie', nl de opleiding 'Perinatale Sensibilisatie'.

Mijn jongste project is 'Dia Damo'. Ik begeleid vrouwen op hun persoonlijk levenspad, organiseer vrouwengroepen en vrouwendagen.

Ik voel mij vroedvrouw in de ruime zin van het woord...

Johanne

JohanneIk ben  Johanne

Ik ben de trotse nieuwe collega in het team.

Mijn moeder en zus zijn ook vroedvrouwen en zij hebben  bij mij het enthousiasme gewekt om vroedvrouw te worden. De intieme en mooie momenten van een zwangerschap en geboorte van een nieuw leven  mee te mogen maken met een gezin en hen hierin  bij te staan ontroerd mij.

Al vanaf het begin was het mijn droom om als vroedvrouw los van het ziekenhuis te kunnen werken en zo koppels te begeleiden in zwangerschap, arbeid, bevalling en post partum op een manier en plaats die ze zelf willen.

Naast mijn werk als vroedvrouw studeer ik acupunctuur bij, reis ik graag en doe ik luchtacrobatie.

 

Patty

PattyIk ben Patty. Samen met Barbara begeleid ik de zwangerschappen, arbeiden, bevallingen en de nazorgen.

Als 5-jarige vertelde ik al dat ik vroedvrouw wilde worden. Dat ik deze droom dagelijks waar kan maken is zeker mede te danken aan de steun van mijn vier jongens en mijn levenspartner Louis.


Getuige mogen zijn van de oerkracht van vrouwen, het wonder van de geboorte en het mogen delen in de vreugde van kersverse ouders maken dit beroep tot het mooiste ter wereld.

 

 

Joomla Templates by Joomla51.com